Dinamite Internet Services Handboek - Hoe groot is de inbox van mijn e-mail account?

Artikelnummer: 36
Laatste wijziging: zondag 04 april 2004 22:21
URL: http://handboek.dinamite.nl/article.php?id=36
Elk e-mail account heeft standaard 150 megabyte ruimte voor het opslaan van berichten. Een gemiddeld e-mail bericht, met alleen tekst, is ongeveer 5 tot 10 kilobyte groot. In de tjdelijke opslag passen dus theoretisch wel meer dan 15000 berichten.

Als u gebruik maakt van het POP3-protocol om uw e-mail op te halen, zal u altijd aan 150 megabyte genoeg hebben omdat elke keer dat u uw e-mail checkt alle e-mail van de server wordt gehaald en op uw eigen computer wordt opgeslagen.

Om ook nog op een andere computer of op uw telefoon berichten te kunnen lezen nadat u op uw PC uw mailbox heeft gecheckt is er in vrijwel alle mailprogramma's een instelling waarmee u voor een gelimiteerde periode kopieen van berichten op de server kunt laten staan.
Dit gaat alleen op voor het POP3-protocol en het advies is om een periode van 2 weken max in te stellen. Als u grote mails ontvangt met afbeeldingen of lange tekst dan moet u de periode misschien zelfs wat korter instellen.
Als u enkel veel berichten met korte teksten ontvangt (zoals de meeste mailgebruikers) kunt u experimenteren met veel langere periodes tot wel enkele maanden zodat u ook bijv. onderweg met uw smartphone veel historie heeft.

Mocht u toch de behoefte hebben aan een grotere inbox, bijvoorbeeld omdat u veel grote bestanden voor uw werk ontvangt, neem dan contact op met sales@dinamite.nl.


Terug naar het oorspronkelijke artikel