Dinamite Internet Services
Onze support werpt vruchten af!

Locatie: Handboek / E-mail / E-mail accounts

Hoe groot is de inbox van mijn e-mail account?

Elk e-mail account heeft standaard 150 megabyte ruimte voor het opslaan van berichten. Een gemiddeld e-mail bericht, met alleen tekst, is ongeveer 5 tot 10 kilobyte groot. In de tjdelijke opslag passen dus theoretisch wel meer dan 15000 berichten.

Als u gebruik maakt van het POP3-protocol om uw e-mail op te halen, zal u altijd aan 150 megabyte genoeg hebben omdat elke keer dat u uw e-mail checkt alle e-mail van de server wordt gehaald en op uw eigen computer wordt opgeslagen.

Om ook nog op een andere computer of op uw telefoon berichten te kunnen lezen nadat u op uw PC uw mailbox heeft gecheckt is er in vrijwel alle mailprogramma's een instelling waarmee u voor een gelimiteerde periode kopieen van berichten op de server kunt laten staan.
Dit gaat alleen op voor het POP3-protocol en het advies is om een periode van 2 weken max in te stellen. Als u grote mails ontvangt met afbeeldingen of lange tekst dan moet u de periode misschien zelfs wat korter instellen.
Als u enkel veel berichten met korte teksten ontvangt (zoals de meeste mailgebruikers) kunt u experimenteren met veel langere periodes tot wel enkele maanden zodat u ook bijv. onderweg met uw smartphone veel historie heeft.

Mocht u toch de behoefte hebben aan een grotere inbox, bijvoorbeeld omdat u veel grote bestanden voor uw werk ontvangt, neem dan contact op met sales@dinamite.nl.

Gerelateerde artikelen

Ik ben het wachtwoord van mijn account vergeten, wat nu?
Waar wijzig ik het wachtwoord van mijn e-mail account?
Wat gebeurd er, en wat kan ik doen, als mijn inbox vol is?
  Zoeken
Vul een trefwoord in en druk op zoeken om snel informatie te vinden over uw probleem of vraag.



Informatie

Artikelnummer: 36
Laatste wijziging: zondag 04 april 2004 22:21

Heeft dit artikel u geholpen?

Ja Nee

Opties

Artikel printen