Dinamite Internet Services
Onze support werpt vruchten af!

Locatie: Handboek / E-mail / E-mail lees dit eerst

Dinamite en uw Internetverbindingen

Dinamite levert zelf niet uw verbinding met het internet. Daarvoor heeft u een abonnement met een andere Internetprovider nodig (KPN, ZIGGO, Xs4all, UPC Tele2 @Home etcetera) .

In huis/kantoor beschikt u dan over een internetmodem behorende bij uw internetabonnement. Uw internetprovider geeft u via dat modem vanuit uw huis/kantoor-situatie een verbinding met het internet.

Onderweg kunt u ook gebruik van een internetverbinding maken als u in uw mobiele telefonie-abonnement ook een DATA-bundel heeft. Via de mobiele dataverbinding bent u dan ook verbonden met het Internet.

Uw internetprovider stelt ook meestal een mailbox beschikbaar die u kunt gebruiken. Die is standaard beperkt tot gebruik vanaf uw computer thuis/kantoor en wanneer u bijvoorbeeld via uw smartphone ook bij die mailbox wilt blijkt dat vaak niet mogelijk of werkt het enkel via het WIFI-netwerk thuis of op kantoor.

Om gebruik te maken van uw Dinamite E-Mail heeft u enkel een werkende internetverbinding nodig.

De mailservers van Dinamite zijn onafhankelijk van uw internetprovider en uw Dinamite E-Mail werkt op mobiele apparaten in alle situaties zonder dat u iets aan de configuratie hoeft te veranderen. Eenmaal ingesteld werkt het zolang er een internetverbinding beschikbaar is.

In een thuissituatie kunt u vanzelfsprekend ook gebruik blijven maken van de mailservers van uw internetprovider. Soms kan dat ook noodzakelijk zijn wanneer uw internetprovider bijvoorbeeld de Dinamite e-mail niet doorlaat.

Om ervoor te zorgen dat uw e-mail wordt doorgegeven voor verzenden en ontvangst bevelen wij het gebruik van SSL aan.

Iedere verbinding met de mailserver van Dinamite vereist authenticatie. Ook de verbinding die wordt gemaakt voor het verzenden van e-mail.

Daarvoor gebruikt u de accountnaam en het password van de mailbox.

Uw accountnaam lijkt meestal op uw mailadres of is soms zelfs hetzelfde. Uw accountnaam bevat ook altijd een "apestaartje" en uw domeinnaam (of dinamite.nl).

Gerelateerde artikelen

Apparaten en Mailprogramma's
E-mail protocollen
Veel voorkomende problemen bij instellen van e-mail
POP3 versus IMAP, verschillen, voordelen en nadelen
IMAP: Ik krijg bericht dat mijn quota vol of bijna vol is. Wat Nu?
POP3: Ik krijg bericht dat mijn quota vol of bijna vol is. Wat Nu?
  Zoeken
Vul een trefwoord in en druk op zoeken om snel informatie te vinden over uw probleem of vraag.



Informatie

Artikelnummer: 72
Laatste wijziging: woensdag 09 maart 2016 13:44

Heeft dit artikel u geholpen?

Ja Nee

Opties

Artikel printen